dinsdag 18 juli 2023

Dag 8: Waldameer Waterworld in Erie

Dinsdag 18 juli 2023

De verwachting was dat het vandaag zonnig weer ging worden en als dat stand hield zouden we de dag doorbrengen in het Waldameer Park & Water World, een pretpark en waterpark in een. De weersvoorspelling kwam uit en we besloten naar het waterpark te gaan. Het ontbijt was vandaag wel uitgebreid, vermoedelijk omdat er veel gasten na het weekend zijn vertrokken. Omdat Waldameer pas om 11 uur open gaat deden we het rustig aan de rest van de ochtend. We kozen ervoor om alleen het waterpark te bezoeken en niet het pretpark.

Om 11 uur zaten we in de auto om eerst bij de Walmart een lunch te halen: wraps en een stokbrood met rosbief. Een half uurtje later reden we de parkeerplaats van het park op. Het was er al redelijk druk en omdat we geen meegebracht eten mochten meenemen het park in aten we eerst onze broodjes op en zochten daarna zonnebedjes uit bij het golfslagbad. De zon is fel en de lucht onbewolkt dus we zorgden dat we ons goed hadden ingesmeerd met factor 50 zonnebrandcrème, ook al was de temperatuur niet hoger dan 24 graden vandaag. Dat is in ieder geval een stuk koeler en aangenamer dan de temperaturen van boven de 40 graden die momenteel in Zuid-Europa worden gemeten.

De glijbanen in het waterpark zijn stuk voor stuk de moeite waard om uit te proberen. We hebben alle glijbanen structureel afgewerkt en namen daarna een pauze met een Dipping Dots als versnapering om af te koelen tijdens het zonnen op de bedjes. Daarna gingen we voor de tweede ronde glijbanen.

Het park zou pas om 19 uur sluiten maar we hadden genoeg gedaan en gezien en besloten terug te keren naar het hotel. Jens merkte dat hij op sommige plekken toch meer had moeten smeren omdat de huid daar naar rozerood was verkleurd door de zon. Hij had er gelukkig geen last van en de aftersun verzachtte de effecten verder.

Voor onze tour langs de fastfoodrestaurants bezochten we vandaag de Wendy's. Opnieuw hamburgers, patat en frisdrank, hetzelfde als alle andere restaurants. De Frosty milkshake was zo dik dat je die niet door een rietje kon drinken. Uiteindelijk hebben we die, misschien was dat zelfs de bedoeling, met een lepel naar binnen gewerkt. Morgen reizen we verder naar onze volgende bestemming: Buffalo en de Niagara watervallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten