zaterdag 22 juli 2023

Dag 12: Boston

Zaterdag 22 juli 2023

De laatste halte voordat we weer terugkeren in New York zal Boston zijn, waar we een Airbnb-huisje hebben vastgelegd voor 4 nachten. De rit naar Boston verliep soepel met af en toe een korte file. Omdat we pas vanaf 16 uur in het huisje mochten was ons eerst doel de campus van de Harvard Universiteit in Cambridge. Het parkeren lukte in de Harvard Square garage vlak naast de campus. Na een snelle lunch bij Subways liepen we de campus op om de immense en beroemde gebouwen te bewonderen. Bij het standbeeld van de oprichter John Harvard stond een rij toeristen om met het beeld te kunnen poseren. Ik maakte snel een fotootje tussendoor toen er even niemand in de buurt stond. 

De universiteitsbibliotheek het de gigantische trap ervoor was helaas niet open voor het publiek, maar we mochten wel kosteloos een rondje lopen door de Harvard Art Museums.

Om de tijd verder te doden liepen we en paar honderd meter door naar het museum voor archeologie en volkenkunde en het daaraan verbonden Harvard Museum of Natural History. In het eerste museum was er veel aandacht voor de gebruiken en de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van het continent. Ook de herkomst van de nieuwkomers werd belicht, waaronder de rol van Nederland bij de kolonisatie van de VS. In het tweede museum waren vooral opgezette dieren of restanten van uitgestorven diersoorten te bewonderen. 
Toen het laat genoeg was pikten we de auto op en reden we naar ons Airbnb-huisje. Het huis is een typisch houten smal en hoog pand met een voorportaal. Mijn verwachting was dat we een verdieping van het huis of het hele huis zouden huren echter was de verwachting opnieuw anders dan de werkelijkheid. Voor het huis zagen de bewoners ons al aankomen maar verdwenen naar binnen zodra we uit de auto stapten. Kennelijk hadden we niet het hele huis. In een bericht wat ik de dag ervoor van de eigenaren had ontvangen zou de sleutel op een stoel op het voorportaal worden achtergelaten en dienden we achterom het huis te betreden. De deur naar onze ruimte leidde ons naar het souterrain van het huis, een kleine ruimte met twee bedden een zithoek en een douche/toilet. Geen keukentje helaas, dus we konden er niet ons eigen avondeten koken. De andere helft van de ruimte is een opslagruimte, maar dar mogen we niet in. Na de luxe onderkomens in Cape Coral en Palm Springs was dit toch een kleine domper. De volgende keer zal ik de beschrijving nog beter moeten lezen. Maar goed, we hadden wel een grote tv, een koelkast, een magnetron en veel privacy, dus zo slechts was het ook weer niet.


In de late namiddag probeerden we boodschappen te doen bij Target omdat deze op slechts een mijl van ons verwijderd was. Binnen in Target was er geen eten te ontwaren, alleen non-food. Een soort Hema dus. Dan maar naar de Walmart 7 mijl verderop. We zijn daar wel geslaagd om een te halen voor de komende dagen. 

Na bijna twee weken dag in dag uit alleen maar bezig te zijn plannen we voor morgen, de zondag, een rustdag in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten