dinsdag 25 juli 2023

Dag 15: Downtown Boston

Dinsdag 25 juli 2023

Ook al zijn we al een paar dagen in Boston, de binnenstad hadden we nog niet bezocht. Nu valt er genoeg te zien in Boston maar ook heel veel van hetzelfde wat we al eerder hebben gedaan. De focus lag voor mij op het bekijken van twee monumenten en, ter ontspanning, de VR-experience die we in New York wilden ervaren maar helaas hebben gemist.

Het eerste monument wat we hebben bezocht is het beeld 'The Embrace' in het Boston Common park, een voorstelling van een foto die ooit is gemaakt van Martin Luther King die zijn vrouw Corretta King omhelst. Het beeld is in januari van dit jaar onthuld en was meteen omstreden: vanuit een bepaalde hoek heeft het een dubieuze aanblik.


De temperatuur was met ruim 30 graden weer erg hoog vandaag en het wandelen door de hitte valt me als makkelijk zwetend persoon altijd zwaar. Desondanks was het bekijken van Boston de moeite waard. Tussen de vele hypermoderne gebouwen staan vaak oude bouwwerken die voor een mooi contrast zorgen.
De volgende stop was het cafĂ© uit de komedieserie Cheers uit de jaren 80. Helaas stond de gevel in de steigers waardoor het onherkenbaar voor toeschouwers is, maar de binnenkant was wel te bekijken. Vermoedelijk is het interieur nagebouwd in een studio voor de opnames maar deze was wel duidelijk herkenbaar. Naast de bar was een giftshop neergezet waarin Cheers-parafernalia wordt verkocht. Jens kent de serie niet maar kent wel de acteur Woody Harrelson die Woody Boyd speelt in de serie. 
In 2013 werden er tijdens de marathon van Boston door twee Kirgizische broers twee bommen geplaatst tussen het publiek die drie toeschouwers hebben gedood en vele anderen hebben verwond. Ter herinnering aan een van de overledenen is er op de plek waar een van de bommen afging aan Boylston Street een monument neergezet. Een trieste herinnering aan iets wat voor velen een mijlpaal in hun leven had moeten worden.
Het belangrijkste doel van vandaag was het bezoeken van een VR-experience vlakbij Kenmore Square. Het bedrijfje 'Key to Amaze' bevond zich in een kelder van een restaurant en gaf meteen een passende gamesfeer met de vele beeldschermen en de half verlichte ruimte. Omdat we te vroeg waren hebben we eerst een paar potjes vier-op-een-rij tegen elkaar gespeeld en toen het tijd was kregen we uitleg over de games. Er viel te kiezen uit een stuk of 20 verschillende games op het gebied van sport, arcade, shooters maar ook quests, iets wat wij graag wilden proberen. We kregen een enorme VR-headset op en twee controllers in onze handen om acties mee uit te voeren. Onze keuze werd een zoektocht tijdens een zombieapocalyps waarbij we moesten samenwerken om zombies van ons af te slaan en een route naar veiliger gebied te vinden. Ook dit ging ons weer prima af. Om de tijd vol te maken speelden we een shooter met pijl en boog samen met een andere groep en speelden we individueel een potje ping pong tegen een digitale tegenstander.

Toen we de VR-kelder verlieten bleek het buiten te regenen. Eerst een klein beetje en daarna begon het wat harder te uit de lucht te vallen. De wandeling naar de parkeergarage was een kilometer om drie en in dat stuk kun je behoorlijk nat worden. Gelukkig had ik een droog vest liggen in de auto en was Jens gek genoeg minder doorweekt dan ik. Jens wilde met de auto nog even langs TD Garden, het thuisstadion van de Boston Celtics basketballers en de Boston Bruins ijshockeyers. 

Terug in onze Airbnb hebben we de hotpockets met Philly Steak-vulling opgegeten die we twee dagen eerder in Walmart hadden gekocht. Daarna vulden we onze laatste avond in de Airbnb met het kijken van films op de big screen-TV. We moeten morgen voor 9 uur het huisje hebben verlaten en we rijden dan door naar Hempstead waar we onze laatste nacht in de VS in een hotelletje gaan verblijven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten