donderdag 20 juli 2023

Dag 10: Darien Lake Six Flags

Donderdag 20 juli 2023

Over hotelontbijtjes ga ik het voorlopig niet meer hebben: ook in dit Super 8 hotel in Kenmore was het weer dramatisch: cornflakes, een droge muffin en een yoghurtje waren te kiezen. Morgen slaan we het ontbijt in het hotel over.

Het programma van vandaag was al bepaald. We gingen opnieuw naar een pretpark met waterpark, deze keer het Darien Lake Six Flags op een halfuurtje rijden vanaf Buffalo. Nu sloegen we het waterpark over en gingen we uitsluitend voor de achtbanen in het pretpark. Omdat het park pas om 11 uur open ging en we verwachtten dat we geen zelf meegebracht eten en drinken mee naar binnen mochten nemen pikten we onderweg bij de Walmart belegde broodjes en frappucino op voor de lunch. Bij de ingang werd er niks vermeld over het meenemen van eigen eten dus hoefden we niet voor de ingang ons eten naar binnen te proppen. Toen we eenmaal in het park waren hebben we rustig op een bankje kunnen lunchen.

De attracties in het park bestaan vooral uit achtbanen en hoewel ik een steeds minder grote fan ben van achtbanen had ik besloten om samen met Jens alle achtbanen te trotseren. De eerste was meteen de grootste, de Viper, en deze viel me zelfs erg mee. Dan zou de rest ook wel te behappen zijn. Er bleken echter nog een aantal op de kaart te staan die meteen na de eerste meters rechtstandig naar beneden gaan, iets waar ik eigenlijk helemaal niet meer op zit te wachten. Jens maakt het allemaal niks uit en hij heeft maling aan hoogtes en snelheid maar helaas voor hem gold voor een aantal achtbanen een maximale lengte. Deze bedraagt een enkele keer 80 inch (6 ft 8) en omdat Jens ongeveer ook zo lang is mocht hij na lang wikken en wegen van meerdere personeelsleden van het park toch instappen. Andere achtbanen hadden een maximale lengtegrens van 74 of 76 inch en daarmee had Jens helaas pech (en haalde ik opgelucht adem).

Geen park zonder speelhal in de VS en dus waren we opnieuw naar ticketjacht voor 'mooie' prijzen. Onze airhockey challenge werd vandaag door mij gewonnen met 2-1. De koelte van de speelhal maakte vervolgens weer plaats voor de vochtige hitte buiten (28'C). Nadat we met de houten achtbaan (de Predator), de hogesnelheidbaan (Ride of Steel) en de voor-en-achteruitrijbaan (Boomerang) in totaal een stuk of 8 achtbanen hadden bedwongen vonden we het tijd om terug te gaan naar het hotel om onze platgedrukte maag wat rust te gunnen.

Gisteren had Jens een Checkers-restaurant gespot op weg naar vorige dinergelegenheid, echter bleek het om een 'drive-thru' te gaan. Op zich was dat geen probleem; dan maar meenemen en in het hotel opeten en dat ging prima. We nemen morgen de tijd om op ons volgende bestemming te komen en plannen alvast een extra uurtje slaap in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten