vrijdag 21 juli 2023

Dag 11: Bijlgooien in Albany

Vrijdag 21 juli 2023

Vanochtend was een uitslaap ochtend. We hadden al besloten om het niet zo bijzondere ontbijt over te slaan en onderweg ergens een broodje te scoren. De op een na langste etappe zou ons vandaag brengen naar het Nederlands aandoende plaatsje Rensselaer, vlakbij de stad Albany. Het weer leek vanaf Buffalo slechter te worden, we vertrokken bij 70 graden Fahrenheit (20'C) maar zagen hoe verder de rit vorderde de temperatuur gestaag oplopen naar 82'F (30'C) gelukkig. Onderweg beleefden we wel weer een billenknijp-momentje toen de tank bijna leeg was en we beslist naar de goedkoopste tank in de buurt door wilden rijden. Uiteindelijk maakten we de verstandige keuze en lieten 25ct/gallon schieten voor de zekerheid om niet te hoeven worden weggetakeld voor veel meer geld. Bij het Service Station regelden we een eenvoudig ontbijtje bij de 7Eleven en vervolgden daarna onze route. Bij een tweede stop werd de lunch gekocht bij respectievelijk de Applegreen en de Popeye's al naar gelang onze smaak. De rit werd vertraagd door een ongeluk met een volledig uitgebrande Jeep waardoor we 'pas' om 14:45 bij ons hotel Capital Inn & Suites aankwamen. De kamer die we kregen was enorm, met drie bedden, een zithoek en een keukentje. Jammer dat we uitgerekend hier het kortst gaan verblijven: slechts een dag.

Ons activiteitenprogramma zou pas om 17 uur starten vanwege de lange afstand die we af moesten leggen vandaag. Gisteren had ik al tickets geregeld voor een uur lang bijl gooien, een populaire sport in deze contreien. Vanaf het hotel is dat een paar minuten rijden dus we waren er op tijd. Het bleek dat we in dat uur niet alleen instructies kregen voor het gooien van alleen een bijl op een houten wand, maar ook het gooien van messen en batarang (een werp-ster in de vorm van het Batman-logo) hoorde bij het programma. Nadat we uitleg hadden gekregen over hoe we moesten gooien en wanneer we mochten gooien (altijd tegelijkertijd) mochten we het zelf gaan proberen. Dat ontaarde bij ons vanzelfsprekend in een wedstrijdje waarbij Jens duidelijk meer bedreven was in het gooien van messen en ik de messen en de batarangs beter beheerste. 

Omdat we er nog geen genoeg van hadden boekten we er ook nog een halfuurtje boogschieten bij. Eerst mochten we schieten op doelen op een piepschuimen wand, later op ballonnen gevuld met confetti. Ht schieten met een handboog bleek nog een stuk lastiger te zijn dan we hadden gedacht. Toch kregen we alle ballonnen vrij snel stuk.
Het programma werd vervolgd in de bioscoop in Albany waar we kaarten voor de voorstelling van Oppenheimer hadden bemachtigd. De film begon om 19:20 en we moesten nog snel wat eten eerst. Gelukkig stond er naast de bioscoop een KFC en waren we na een kwartier al klaar met dineren.

De film Oppenheimer duurde drie uur en in de VS kennen ze geen pauze's in een film, dus dat werd een een flinke zit. Het verhaal over het leven van de uitvinder van de atoombom en de kritiek die volgde op zijn aandeel in de slachting van Japanse burgers die dar het gevolg van waren, alsmede de twijfel over zijn loyaliteit aan de VS waren de hoofdlijnen in deze prachtige film. Cilian Murphy schitterde als de hoofdpersoon naast vele andere Hollywood-sterren. Jens had ook genoten van de film ook al was deze doorspekt met historische feiten van die tijd die de context van het verhaal bepaalden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten