maandag 17 juli 2023

Dag 7: Geneva-on-the-Lake

Maandag 17 juli 2023

De oorspronkelijke planning was om vandaag de Amish Trail te boeken en af te leggen maar de recensies over de trail op diverse internetsites zijn niet zo heel positief. Bovendien bevindt het meest interessante deel  van de Amish-gemeente zich in en rondom Lancaster in de buurt van Washington. En deze regio hadden we gisteren al achtergelaten en terugkeren was geen optie. Dan maar wat anders bedenken voor vandaag en als dat niet lukte dan zouden we er een rustdag van maken vandaag. Mogelijke opties die we konden bedenken waren: een nieuwe poging tot een VR-ervaring, een shooting range, bijlgooien, karten of gewoon een rondje rijden door de omgeving. De meeste attracties waren vandaag (maandag?) gesloten of te ver uit de buurt. Op een website troffen we het Adventure Zone Park aan in het stadje Geneva-on-the-Lake, op zo'n 70 mijl van ons hotel. De entree van het park was gratis en je betaalde er per attractie, een soort kermis dus maar dan met grotere attracties. We besloten de gok te wagen een een bezoek aan dit park te brengen.

Het attractiepark was kleiner dan we dachten maar de attracties zagen er uitdagend uit. Bij binnenkomst in een grote Arcade-hal kon je de kaartjes voor de attracties kopen en we kozen voor een combi-ticket voor drie attracties: minigolf, karten en een escaperoom. Jens daagt me graag uit en we besloten van elk onderdeel een wedstrijdje te maken. Het golfen werd gewonnen door mij met een verschil van twee slagen. De verschillende holes waren overigens behoorlijk verraderlijk door de soms nauwelijks zichtbare hoogteverschillen. Ballen rollen daardoor niet altijd naar waar je ze schiet, maar dat is de charme van het spel.

Het karten ging over 7 rondjes op een korte en bochtige baan. Jens nam meteen een kleine voorsprong en gaf deze niet meer af, ook niet toen hij werd gehinderd door een achterblijver. Dit onderdeel werd eenvoudig gewonnen door Jens: 1-1. Het karten hadden we allebei zo leuk gevonden dat we met elkaar afspraken om dit in Nederland nog een keer over te doen op een buitenbaan met grotere karts.De lengte van Jens blijft overal voor verbazing zorgen. Een verbaasde vraag van een Amerikaan bij het karten: How do you guys fit into these things?.
De escaperoom was niet meer dan een keet die in twee ruimtes was verdeeld met elk hun eigen thema voor een escapespel. Omdat de airco in de 'wijnkelder'themaruimte niet werkte kozen we voor de 'prison break' variant. Het doel was om in 15 minuten vijf opdrachten uit te voeren en de gevraagde cijferslotcodes te vinden. De een las vanaf een stoel 'buiten' de gevangenis de hints voor en de ander zat in de gevangenis om de codes te vinden en de sloten te openen. Met nog ruim een minuut op de klok hadden we de puzzels opgelost en stonden we weer buiten. De spelleidster dacht dat we hadden opgegeven en wilde de oplossing gaan uitleggen. Toen we haar vertelden dat dat niet nodig was omdat we alles hadden gevonden stond ze met grote verbazing te kijken. Ze zei dat zolang zij daar werkte het nog nooit iemand was gelukt om in een kwartier de escaperoom op te lossen, laat staan met zelfs nog een minuut op de klok resterend. Als beloning kregen we elk 25 tokens die we in de arcade in konden inwisselen voor prijzen. Omdat we allebei de winnaar waren voor dit onderdeel was onze eindstand een mooi gelijkspel: 2-2.
Omdat je voor 50 tokens alleen prullaria kan krijgen besloten we wat extra tokens te verdienen op de diverse gametoestellen. De muntenschuiver leverde het meeste op en het potje airhockey kostte alleen maar geld en leverde ons geen tokens op. Uiteindelijk hadden we ruim 900 tokens verzameld en konden we een minivariant van het Mexican Train-spel ruilen voor 850 tokens. Het wisselgeld aan tokens gaven we weg aan een blij verrast kind. We hadden genoeg gezien en gedaan en keerden terug naar ons hotel.
Gisteren hadden we vanuit Five Guys aan de overkant het restaurant S&S Buffet al gespot. Volgens de website van het restaurant is het een soort Golden Coral, die we in 2018 in Florida hebben bezocht, waar je voor een laag vast bedrag gebruik kan maken van het buffet. We besloten daar vandaag te gaan eten. Het eten was er prima en voldoende gevarieerd. Bij het vertrekken maakten we nog een praatje met een ouder oosters personeelslid die zich afvroeg wat we als toeristen in een gat als Erie te zoeken hadden. We legden uit dat het op de route van onze rondreis lag en dat we het graag een keer wilden bezoeken. Het plaatsje is heerlijk rustig inderdaad en er zijn volop eetgelegenheden en winkels in de buurt. Als het mooi weer is morgen gaan we een dagje zwemmen in het Waldemeer Park in Erie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten