zaterdag 10 augustus 2019

Phoenix AZ.Dag 10.

Zaterdag 10 augustus

Als we 's ochtends de ontbijtruimte inlopen blijkt ook het ontbijt uitgebreider dan we gewend zijn. Voor het eerst staat er ook yoghurt op het menu en is er volop keuze uit beleg en fruit.
Op de planning staan het bezoeken van de lokale dierentuin en het Arizona Science Center. Eerst moeten we nog wel de twee uur overbruggen die ons scheiden van de bestemming: Phoenix Arizona.

De rit verloopt vlot en om half twaalf komen we aan bij de Phoenix Zoo. Als we van plan zijn kaartjes te kopen zien we dat de dierentuin maar tot twee uur geopend is, dit vanwege de hoge temperaturen van rond de 40 graden en de maand augustus. Om nu 25 dollar per persoon neer te tellen voor twee uurtjes leek ons wat te veel van het goede en we besloten het bezoek uit te stellen tot de volgende dag. We zijn morgen pas vanaf 3 uur welkom in het gehuurde huis in Palm Springs en hebben daarom nog een halve dag om ons te vermaken in Phoenix. De planning verschoof dan maar naar het bezoeken van het Arizona Science Center, een soort Nemo waar je interactief met de wetenschap kan spelen.


Op het eerste gezicht leken het museum vooral te zijn opgezet voor kinderen onder de 12, maar uiteindelijk was er ook voor oudere personen voldoende te beleven. De werking van het menselijk lichaam, de krachten van de natuur en het opwekken van energie waren enkele thema's die op verschillende lagen van het gebouw werden toegelicht. Niet alleen leerzaam maar ook vooral bijzonder onderhoudend.



Ook al lag ons LaQuinta hotel niet ver van het museum, er komen was nog niet zo eenvoudig. Een deel van de rondweg van Phoenix was in onderhoud en afgesloten. De gehuurde navigatie, die overigens sowieso al niet helemaal up-to-date bleek, begreep dit niet en stuurde ons steeds terug naar de route die juist was afgesloten. Omdat we Apple Carplay in de auto hebben hebben we de route die de kaarten-app ons aangaf gevolgd en deze hield blijkbaar wel rekening met actuele situaties.
Het LaQuinta was zo mogelijk nog luxer dan ons vorige hotel. Es voelt zich niet helemaal lekker en we besluiten verder niks meer te ondernemen vandaag.

Tijdens ons vorige vakantie hadden we ons al voorgenomen om eenkeer te gaan eten bij een Cracker Barrel restaurant. Laat er nu precies eentje staan vlak naast ons hotel! De sfeer doet erg Amerikaans aan in het restaurant en het eten is al net zo Amerikaans. We kiezen een gerecht uit en laten ons verrassen door de sides bij de gerechten. De Bread Crumbs die we hadden besteld hebben de vorm van een muffin maar smaken naar brood. De 'sweet apple' is eigenlijk de vulling voor een appeltaart en de dumplings smaken naar helemaal niks. Het eten smaakte prima en de bediening was bijnaoverdreven vriendelijk. Bij het afrekenen wilde ik service belonen met een goede fooi maar vergaat de getallen voor de komma de plaatsen op het pinapparaat waardoor het bedrag uitkwam op enkele centen. Gelukkig ontdekte ik dit op tijd en meldde me opnieuw bij de kassa om het juiste bedrag achter te laten. Dit werd enorm gewaardeerd en met iedereen tevreden keerden we terug in ons hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten