donderdag 15 augustus 2019

Palm Springs. Dag 15.

Donderdag 15 augustus

Denk je dat je op een unieke en onherbergzame plek bent geweest waar het niet heter kan worden op de wereld, zit je gewoon in een luxe resort bij praktisch dezelfde temperaturen. Nou ja, formeel is Death Valley nog steeds de plaats waar we de hoogste temperatuur hebben ervaren, maar vandaag kwam het toch wel erg dicht in de buurt. Bij 47 graden is het zwembadwater ook niet lekker fris meer en is het moeilijk uit te houden om lang in het zonnetje te liggen. Toch wagen we ons leven in deze bloedverzengende hitte en zoeken opnieuw ons zwembad op. En we houden het nog redelijk lang vol ook.


De sfeer bij het zwembad wordt opgeleukt door duizenden tsjirpende krekels die zich in bomen en bosjes hebben verschanst. Af en toe verstomd het geluid, maar als er een ander geluid wordt waargenomen zwelt de herrie weer aan. Op den duur hoor je het geluid niet eens meer en vervalt het tot achtergrondruis.

Wederom is er vandaag niet veel te melden en daarom komt er nu een mop over Amerika:

Twee toeristen bezoeken het plaatsje Natchitoches in Louisiana. Ze discussiëren over hoe je nou eigenlijk de naam van dit plaatsje uitspreekt. Omdat ze er maar niet uitkomen, besluiten ze ergens in het dorp even een hapje te gaan eten. De ene toerist vraagt aan de blonde serveerster: “Mevrouwtje, kunt u eens, lángzaam en duidelijk uitspreken, voor twee simpele toeristen, hoe de plaats heet waar wij ons op dit moment bevinden?” De serveerster buigt zich over de tafel en zegt: “Buuuuuurrrrrrr-geeerrrrrr-kiiiiiiingggggggg…”

Morgen vertrekken we uit La Quinta, Palm Springs en verplaatsen ons richting Los Angeles. Omdat we pas om drie uur in mogen checken bij ons volgende hotel moeten we nog gaan bedenken wat we de tussentijd gaan doen. Waarschijnlijk gaan we alvast de stad is om ons er als toerist te gaan gedragen en de trekpleisters te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten