zondag 11 augustus 2019

Palm Springs. Dag 11.

Zondag 11 augustus

Als je vakantie hebt hoop je in die periode flink uit te kunnen rusten en af en toe ook uit kan slapen. Vandaag was niet een van die dagen en de wekker ging dus opnieuw vroeg af. We hadden gisteren via Groupon goedkope entreekaarten voor de Phoenix Zoo kunnen bemachtigen en wilden dar op tijd zijn, omdat de Zoo al om 14:00 sluit. Dus zaten we om half acht aan weer een uitstekend ontbijt om voor 9 uur door de poorten van de dierentuin te kunnen lopen.

Het was inderdaad nog geen 9 uur toen we bij een snikhete temperatuur van al 35 graden de Zoo betraden. We hadden flesjes ijswater mee tegen de hitte maar die waren al snel leeg. Het gechloreerde leidingwater is zo slecht te drinken dat dat eigen geen optie was. Dan maar regelmatig wat water over de armen gieten om af te koelen. Volgens de parkfotografe was het vandaag minder heet dan normaal (!) en zou het hier dik in de veertig graden moeten zijn.




De Zoo liet ons de verplichte leeuw, olifant en aapjes zien maar ook de inheemse mountain lion en vele exotisch reptielen die hier in de omgeving voorkomen. Inmiddels was het al tegen de 40 graden en maakten we onze route af met het laatste stukje onontdekte park. Bij deze temperaturen wilden we snel weer in de koele auto zitten.

Rond 1 uur reden we richting La Quinta, een voorstadje van Palm Springs, voor een rit die bijna vier uur zou gaan duren. De wegen gaan veelal rechtdoor en op en neer. Onderweg deelden we bij een wegrestaurantje een kaaspizza van de Pizza Hut en kwamen net voor vijven aan in de luxe van het woestijnresort La Quinta. Ons huisje ligt op een afgesloten en bewaakt terrein met allemaal hacienda-achtige huisjes. Bij de poort krijgen we een toegangspas voor de auto en de rest van de info was ons inmiddels al per e-mail doorgestuurd door de eigenaresse.

Bij binnenkomst straalde de luxe ons tegemoet: twee slaapkamers met kingsize bedden met elk hun eigen uitgebreide badkamer. Een keuken met Amerikaanse koelkast, vaatwasser en oven en een hoekje met een wasmachine en een droger. Eindelijk konden we onze zompige koffers uitmesten en morgen weer frisse kleren aantrekken. Het huis is voorzien verder van drie televisies met kabel-tv en een centrale airconditioning, die nagenoeg geen herrie maakt. Hier houden we het wel een poosje uit.





We gaan op onderzoek uit waar zich onze zwembaden bevinden in de buurt en gaan daarna met de auto naar de Walmart, die zich op 10 minuten rijden van ons huisje bevindt. Daar slaan we voorraden in voor de komende drie dagen en keren we als het al donker is terug naar ons tijdelijke thuis. Jens denkt de weg terug te kunnen vinden zonder navigatie en verrek, dat lukt hem ook nog.

'Thuis' eten we zelfgemaakte kaashotdogs, om de junkfoodtraditie nog even in ere te houden, en zakken dan neer op de bank om wat tv te kijken. Es en Jens doen daarna nog een spelletje Yahtzee en ik ga verder met mijn blog. Morgen gaan we heel veel niks doen en ons ophouden bij een van de zwembaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten