vrijdag 16 augustus 2019

Los Angeles. Dag 16.

Vrijdag 16 augustus

Als we 's ochtends vroeg eerst ons huis spic and span hebben achtergelaten slaan we om half 11 voor het laatst de voordeur achter ons dicht en vertrekken we richting Los Angeles. Hier verwachten we temperaturen die minstens 20 graden lager zijn dan die we de afgelopen dagen hebben gevoeld. Ons oorspronkelijke plan om onderweg een groot pretpark te bezoeken is vanwege de kosten afgeschoten, dus schuiven we de planning voor de volgende dag naar voren. We gaan vandaag eerst naar Hollywood Blvd om daar de Walk of Fame te bekijken en alles wat er verder valt te beleven. We vinden een goedkope garage op Vine St. en beginnen vlak om de hoek bij het beroemde Hollywood & Vine-kruispunt onze verkenningstocht.



We zien veel souvenirshops, hasj-toko's en zwervers en af en toe een persoon die als superheld is verkleed en voor geld met je op de foto wil. Gewaarschuwd door Kees van der Spek in zijn programma Opgelicht in het Buitenland slaan we de toeristische oplichters professioneel van ons af. Ook de verkopers van de zogenaamde sterren-tours proberen je voor veel te hoge bedragen een tour aan te smeren die voert langs huizen waar de sterren die daar zouden moeten wonen helemaal niet wonen.




Jens en ik zien onderweg een attractie waarbij je in een virtuele wereld samen een reeks opdrachten moet zien uit te voeren. Terwijl Esther wat souvenirwinkels induikt, wagen wij de kans. Je wordt daar elk afzonderlijk geplaatst in een donkere ruimte van twee bij twee meter met zachte wanden en je krijgt daar een VR-bril op en twee controllers in je handen, die je straks ook als virtuele handen kan gebruiken. Na de introductie kom je terecht in een virtuele ruimte waar je verder instructies krijgt om het spel te spelen. Jens en ik kunnen elkaar virtueel zien in deze ruimte en naar elkaar gebaren. Als het spel echt start worden we getransporteerd naar vijf verschillende virtuele werelden (middeleeuwen, op de maan, prehistorie, ondergronds en in een ruimteschip) waar we een reeks opdrachten uit moeten voeren. Ongelofelijk leuk en bijzonder! Eigenlijk moet je het zelf ervaren om te begrijpen hoe dat voelt. Uiteindelijk blijken we de opdrachten in een bijzonder snelle tijd te hebben voltooid, sneller dan het gemiddelde.


Als we ook eens hebben geluncht bij In and Out Burger, waar we overigens nog een collegaatje van Jens van de Jumbo tegenkwamen,  gaan we terug naar de garage om daarna met de auto richting het beroemde Hollywood Sign te rijden. Zo spectaculair als het altijd leek, is het in werkelijkheid wat minder. Op zich toch wel leuk om het een keer te hebben gezien en er te zijn geweest.




De rit naar ons hotel bij Long Beach is er eentje van 31 mijl en duurt erg lang omdat het verkeer in LA vaak helemaal niet wil opschieten. Op de drukste stukken doe je wel 10 minuten over 1 mijl. LA is zo groot als de provincie Utrecht en alles ligt op behoorlijke rijtijden van elkaar verwijderd. Om deze reden skippen we het geplande bezoek aan het Staples Center, iets wat Es graag wilde. Vermoedelijk gaan we morgen naar Santa Monica om daar de pier te bekijken.

Het Super8 hotel bij Long Beach is even een stuk minder luxe dan ons huisje in Palm Springs en voor de komende twee dagen moeten we het daarmee doen. Een airco is hier niet nodig overigens want het is buiten nu 18 graden Celsius.

We eten wat bij een Denny's op enkele kilometers van ons hotel en keren daarna snel terug om bij te komen van weer een enerverende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten