maandag 12 augustus 2019

Palm Springs. Dag 12.

Maandag 12 augustus

Maakten we ons een paar weken geleden niet heel erg druk om een weerrecord in Nederland? Het was er wel 40 graden en dat is natuurlijk onleefbaar heet. Hier in de woestijn van Palm Springs lachen ze om die temperaturen: 40 graden, dat is lekker koel en eigenlijk te koud voor de tijd van het jaar. Men is in deze periode gewend aan temperaturen tussen de 40 en 50 graden Celsius en daar gaan we de komende dagen ook naar toe.


Gelukkig hebben we airco in ons huis en geen plannen om ons in te spannen de komende dagen. We hebben een zwembad ontdekt waar enkele cabana's bij zitten die je beschermen tegen de felle zon en een paar heerlijk luxe ligbedden bieden. Als we ons rond 11 uur, na een heerlijk relaxte ochtend, begeven bij het zwembad is de laatste cabana nog vrij.  We installeren ons er gewapend met handdoeken, leesvoer en zwembadspeelgoed. Jens doet het nog wat rustiger aan en sluit zich een uurtje later bij ons aan. Met water en schaduw beschikbaar is het uitstekend uit te houden in de warmte.



Het resort is overigens brandschoon en minutieus onderhouden. 's Ochtends horen we het geluid van een plantsoenwerker die eerst de randjes van de gazonnetjes bijwerkt en daarna het gras een millimetertje inkort. Er is geen propje te vinden op straat net zo min dat er zich een kip op straat bevindt. De randjes in het zwembad zijn allemaal afgerond zodat het lastig is om je ergens aan open te halen. De vele regels van het resort verbieden zowat alles en zorgen voor een stille en steriele sfeer. Bij daglicht ziet de buitenkant van ons huis er zo uit:



Voor het eten moet ik nog een potje beerpongen tegen Jens maar het eten moet op tafel voordat we het beslissende spel hebben gestart.


Jens heeft ontdekt dat de Apple Watch waar hij zijn zinnen op had gezet opnieuw in de aanbieding is. We gaan na het avondeten, deze keer gezond met kip, aardappelen en broccoli, opnieuw naar de Best Buy in de buurt. Deze keer slagen we wel en Jens is de gelukkigste tiener in dit huis.

's Avonds doen we helemaal niks meer en kijken we opnieuw wat tv of een serie op Netflix.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten