dinsdag 6 augustus 2019

Las Vegas. Dag 5.

Maandag 5 augustus

Een dag zonder planning en dus konden we voor het eerst wat later opstaan. Tijdens het ontbijt komen we opnieuw landgenoten tegen en leren we later op de dag dat dit de ouders en zus zijn van de beste vriend van Noah Luijken, die we tijdens een eerdere vakantie hebben ontmoet! Hoe klein is de wereld of hoe groot het toeval.

We besluiten vandaag door de stad te rijden en opnieuw de Best Buy en de Wallmart te bezoeken. Jens wil ook graag een Apple Watch 4 aanschaffen en heeft deze eerder in Modesto niet kunnen kopen omdat de voorraad op was. Nieuwe kans in Las Vegas, alleen bleek het apparaat hier 80 dollar duurder te zijn! Men had ons in Modesto wel even kunnen vertellen dat dit een weekendaanbieding betrof en daarom vanaf maandag niet meer gelding zou zijn. Zelfs onderhandelen over de prijs als we ook voor Coen earbuds van Samsung zouden kopen leverde nul op het rekest op.

Dan maar naar de Wallmart, om broodjes te scoren voor vandaag. De belegde subs van de Wallmart zijn rijkelijk belegd en zijn groot genoeg om (goedkoop) van te lunchen. Es koos voor harde broodjes met Zwitserse kaas.

De van de televisie bekende Gold and Silver Pawn Shop was de volgende halte. De shop was kleiner dan dat die op tv lijkt maar herkenbaar genoeg. We hebben ons vergaapt aan de unieke (kunst)voorwerpen die men er te koop aanbood en hebben een fotootje gemaakt van de kartonnen replica van de tv-held en eigenaar van de shop.




De rest van de middag was bedoeld om bij het hotel lekker van de zon en het zwemwater te genieten. Het water was lekker koel op een dag dat het in Las Vegas nog steeds zo'n 44 graden was.

's Avonds hadden we bedacht om naar Fremont Street te gaan, in het oude gedeelte van Las Vegas. Net zo decadent en protserig als De Strip maar toch weer heel anders. Straatartiesten mochten in een afgebakende cirkel op straat hun geld verdienen net als de bedelende dronkaards en oorlogveteranen. Boven de straat was een meterslang gewelfd scherm geplaatst waarop met tussenpozen voorstellingen te zien waren. Onder de schermen schoten om de paar minuten mensen voorbij die hoog boven ons aan ziplines waren bevestigd. Er was tevens live-muziek te horen op verschillende podia en uiteraard was er genoeg te koop wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Na een rondje over Fremont Street wilden we nog een hapje gaan eten bij Denny's. Het eten is daar spotgoedkoop en valt over het algemeen erg bij ons in de smaak. Es en Jens kozen een flinke hamburger, ik ben een groot liefhebber van de skillets, een heet geserveerde koekenpan met, in dit geval, kip, aardappelblokjes en broccoli.

Tijdens het laatste rondje door Fremont Street liepen we toch een casino binnen om ons geluk te beproeven. Of we zijn niet geboren voor het geluk of we zijn geen volhouders: uiteraard waren we binnen no time een paar tientjes armer.

Ons hotelbed lonkte en we verplaatsten ons terug naar ons hotel Fortune (...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten