vrijdag 9 augustus 2019

Hans Klok. Dag 7.

Woensdag 7 augustus

Onze laatste volledige dag in Las Vegas zou in het teken staan van de show van Hans Klok in het Excalibur-hotel. Omdat de show pas 's avonds is hadden we nog de hele dag om de stad verder te ontdekken. Dat begon met een bezoek aan een Skechers-winkel. Jens was aan nieuwe schoenen toe en mocht een paar uitzoeken daar. Omdat ook zijn slippers naar maat 47+ moeten worden geüpgraded werden die als eerste uitgezocht. Uiteindelijk kwamen we allemaal met nieuwe patta's, inclusief enkele accessoires, de winkel uit.

De gratis parkeergelegenheid bij het Miracle Mile shopping center vormde een prima uitvalsbasis voor een laatste bezoekje aan De Strip en we liepen vanuit de garage een virtuele wereld in vergelijkbaar met de ervaring in het Venetian-hotel van een paar dagen terug. Van opdringerige make-up verkopers tot gemoedelijk giftshop-personeel, het hele shoppingmall-scala kwam weer voorbij. Jens was nu op jacht naar LV-sleutelhangers voor een leuke prijs maar slaagde daar niet in. Omdat we ons in het hotel nog op wilden frissen en om wilden kleden voor de show van vanavond haalden we een lunch bij de Subways en keerden vervolgens terug naar onze kamer.

Om vier uur zaten we gepikt en gesteven in de auto opnieuw richting De Strip. Het plan was om opnieuw gebruik te maken van de gratis parkeergelegenheid maar we reden deze per ongeluk voorbij. Omwille van de tijd reden we de volgende garage binnen die wel geld kostte. Vanuit de garage liepen we zo de M&M-shop binnen: vier etages met M&M's en bijpassende accessoires. Op de derde etage konden we een 3D-voorstelling bekijken van de M&M met de verdwenen M. Erg vermakelijk.




Natuurlijk is te veel om te bekijken in de weinige tijd die ons resteerde. Het hoofddoel was om het resterende deel van De Strip te bekijken en daar waar de sfeer uitnodigde om binnen te kijken lieten we ons daartoe verleiden. In New York New York, eveneens met een nagebouwde New Yorkse straatsfeer, namen we een luxe hamburger-diner in Burger Grill. Waar het kan proberen we de drankjes uit en deze keer was Dr. Brown Cream Soda aan de beurt. Het smaakte een beetje naar de butterbeer die we in Londen kochten in het Harry Potter museum.



Inmiddels was het al na zevenen en hadden we een krap half uur om ons van New York New York naar Excalibur te verplaatsen. Dat lukte ruimschoots, echter stond er vervolgens nergens aangegeven waar zich de theaters bevonden. Bij de Box Office werden we naar de tweede etage gestuurd waar al een hele rij bezoekers stond te wachten bij de ingang. En zo te horen was minimaal de helft van die bezoekers Nederlands. Ga je de halve wereld over om het exotische te ontdekken, zoeken we met zijn allen toch weer het vertrouwde op!
De zaal was niet uitverkocht en toch werden we op de door ons gereserveerde plaatsen schuin van het podium geplaatst, waar voor de rest niemand zat. Op zich zagen we alles prima en we zaten vlakbij het podium, maar de ambiance ontbrak in ons lege gedeelte. Gelukkig waren er nog lege stoelen recht voor het podium, wat verder naar achteren en van de organisatie mochten we daar gaan plaatsnemen. Het zaaltje was kleiner dan we hadden verwacht en was eigenlijk een groot optreden als dit onwaardig. Hans Klok had hier overigens bewust voor gekozen nadat hij lering had getrokken uit zijn vorige LV-avontuur tien jaar geleden.



De show is geweldig en spectaculair! Stevige en bijpassende muziek en snelle acts, zonder de bekende windmachine! Af en toe nam Hans de microfoon ter hand en leidde zijn volgende act in of interacteerde met het publiek. Samen met zijn professionele cast maakte hij er een vlotte en intrigerende show van, de moeite van het bezoeken beslist waard!

Na de show zijn we met de monorail naar Manadalay Bay gereden en vanaf daar zijn we langzaam teruggelopen naar het Bellagio, waar elk kwartier een show met waterfonteinen op muziek te zien is. We hadden meer verwacht van dit spektakel want de muziek stond sfeerloos zacht en de fonteinen werden alleen met kleurloze lampen belicht. Inmiddels liep het tegen middernacht en sloten we de excursie af.



Morgen vertrekken we uit Las Vegas en gaan we richting Utah, waar in een dag het Zion National Park en Bryce Canyon Park bezocht gaan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten