woensdag 14 augustus 2019

Palm Springs. Dag 14.

Woensdag 14 augustus

Eigenlijk valt er niet zo veel te vertellen over vandaag omdat we nogal weinig hebben ondernomen. We hebben 's ochtends eerst een bezoekje gebracht aan de plaatselijke Aldi, om onze proviand aan te vullen voor de komende twee dagen. Morgen is de laatste volledige dag dat we in Palm Springs verblijven, op vrijdag trekken we verder naar het westen.

Als we al dachten dat je in de van oorsprong Duitse winkelketen altijd wel een schnitzel zou kunnen scoren, dan zijn we vandaag met ons neus op de feiten gedrukt. We gaan dus dan maar met een pak (verse!) hamburgers de deur uit en maken we ons op voor een hete dag, 46 graden, in de zon bij ons zwembad. De cabana's zijn allemaal bezet, dus dan liggen we ook nog eens op de zonnebedjes vol in de zon. Gelukkig zijn er nog een verkoelend zwembad en een aantal water spuitende kunstwerken.

De uitvinding van de dag (lees je even mee Thijs): een watergekoeld ligbedje! Als je een poreus kunststof ligbed boven een fontein plaatst, wordt je aan de ene kant gebakken door de zon en aan de andere kant heerlijk gekoeld door een straal water, die door de stof van het bedje heen spuit.
In de loop van de dag komt er een cabana vrij en hebben we wat meer schaduw.




Esther en Jens hebben genoeg energie over om na het avondeten zich nog een uurtje in het sportzaaltje in te spannen. Ik heb vakantie en doe helemaal niks!

Als bladvulling wat persoonlijke observaties van de afgelopen weken:

- Amerikanen tonen veel belangstelling voor ons en vragen ons vaak waar we vandaan komen, waarschijnlijk ook omdat ze onze taal niet herkennen. Bovendien willen ze graag weten hoe wij over Amerikanen denken als volk, met name omdat ze zich vaak wel lichtelijk schamen voor hun president. Overigens vinden wij Amerikanen verder erg behulpzaam en gedienstig, vooral in winkels en restaurants. Vanzelfsprekend speelt de fooien-cultuur hierbij een rol, desalniettemin kunnen wij daar in Nederland nog wel wat van leren.

- De vestigingen van de grote winkelketens zijn zoals bekend enorm in omvang. Het valt ook op dat je vaak het gevoel hebt dat je al eens eerder in een winkel bent geweest terwijl dat beslist niet zo is. Dat komt omdat de meeste filialen identiek zijn ingericht. Als je bij een Best Buy binnenloopt weet je onmiddellijk waar alle artikelen staan en in de Walmart is de Deli altijd om de hoek links en zitten de Home & Pharmacy-afdelingen altijd geheel rechts. Dat vergemakkelijkt wel het zoeken bij een willekeurig filiaal. De zelfscan stations in de Walmart vergen wat behendigheid maar schelen een hoop tijd, zeker als mensen karrevrachten vol met spullen af willen rekenen en de helft bij de kassa weer terug moeten leggen omdat hun budget daarvoor ontoereikend blijkt. Kennelijk is dat vrij normaal hier omdat we dat meer dan eens hebben zien gebeuren.

- De wegen zijn goed onderhouden en het principe van Keep Your Lane werkt prima hier. Je merkt nergens iets van agressie op de weg, ook als ik af en toe wat onbehendig een afslag wil bereiken. Men toetert niet, men seint niet met lichten en op het laatste moment je auto ertussen proppen gebeurt zelden. Er zijn politieauto's onderweg, die je de ruimte moet geven als ze iemand aan de kant hebben gezet. Er liggen wel veel kapotte autobanden naast de wegen. Het is mogelijk een stuk snelweg te adopteren die met jouw geld door Litter Control schoon kan worden gehouden. Andere instellingen doen daar geen moeite voor. Rechts afslaan bij rood is nog wel een dingetje, omdat niet altijd duidelijk is of dat ergens is toegestaan. Soms staat dat expliciet met een bord aangegeven maar vaak is dat niet zo. Op goed geluk en bij veilige situaties proberen we het dan maar en het gaat nog steeds goed.

- In ons resort zie je niemand, maar dan ook niemand op straat. Nu kan het zijn dat het te heet is om buiten te lopen, of ons resort is momenteel zo vlak nadat de scholen weer zijn begonnen hier praktisch onbewoond. Het is wel ongezellig stil hier. Het lijkt af en toe wel een heel luxe spookdorp.

- Het valt op dat er zich relatief veel Aziatische toeristen bevinden in dit deel van Amerika. De afstand van China en Japan naar West-Amerika is natuurlijk relatief klein en de vele "nieuwe rijken" in China geven ook graag hier hun geld uit. In de Premium Outlet gisteren werden zelfs in het Chinees reclameboodschappen rond geschald door de intercoms. Bij de toeristische plekken voelt het af en toe eerder dat je je in Aziƫ bevindt dan in de VS.

Voor morgen wordt een temperatuur van 48 graden voorspeld en gaan we opnieuw proberen wat extra kleur op te doen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten