donderdag 23 augustus 2018

Volcano Bay. Dag 15.

donderdag 23 augustus

Twee dagen achter elkaar door een pretpark struinen trekken we niet meer, daarom gaan we vandaag naar Volcano Bay, het nieuwe waterpark behorende bij het Universal park. Het is zonnig als we vertrekken met de gratis shuttlebus en nog geen uur later lopen we door de poorten van Volcano Bay.


We zoeken een drietal beschikbare ligstoelen uit op het ministrand en duiken meteen het water in aan de voet van de vulkaan. Even daarna wordt de golfslaggenerator geactiveerd en staan we mee te deinen op het ritme van de golven.


Met de handige TapuTapu polsbandjes is het mogelijk je in te schrijven voor een virtuele wachtrij voor attracties waar een lange wachttijd voor geldt. De wachttijd voor de Honu Ika Moana is 150 minuten dus besluiten we ons als eerste voor deze attractie virtueel in de wachtrij te zetten. Ondertussen hebben we de tijd om andere attracties te bezoeken. De Kopiko Wai Winding River en de Puihi of the Maku Puihi Round Raft Ride komen nog aan de beurt voordat het weer begint te betrekken en alle attracties uit voorzorg voor blikseminslag worden gesloten. We nemen weer plaats op onze ligbedjes om de meegebrachte broodjes op te eten als het lichtjes begint te druppelen. De druppeltjes worden druppels en het volgende moment breekt er een enorme hoosbui los. De rugzakken, de handdoeken en wijzelf raken in no time doorweekt en we hopen dat het weer snel omslaat naar een toestand die het toelaat om de attracties weer te openen. De komende drie uur hebben we daarop tevergeefs gewacht en we zijn er eigenlijk ook wel klaar mee. Omdat het geplande bezoek aan Kennedy Space Center met een meerderheid aan stemmen is weggestemd hebben we extra dag waarop we nog eens een poging kunnen wagen Volcano Bay te bezoeken. De Honu hebben we niet gered vandaag en we willen deze beslist hebben gedaan. Jens heeft zich bovendien al helemaal gefocust op de Ko'okiri Body Plunge.

Met de shuttlebus worden we afgezet bij ons hotel en duiken we snel onder de douche. In de buurt is een Outback Steakhouse restaurant gespot en we rijden daar in een paar minuutjes naar toe.


Bij het Australische Outback serveren ze heerlijke vleesgerechten, iets waar Jens al een poosje op zit te hopen. We bestellen als voorgerecht de Bloomin' Onion, een 'bloem' gemaakt van gepaneerde partjes ui geserveerd met een pittig sausje.


De lendebiefstuk met gepofte aardappel en broccoli met kaas en de rundermedaillons met frietjes smaakten heerlijk maar we zaten ook meteen vol.  Een toetje zat er niet meer in en we verlieten Outback om terug te keren in ons hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten