maandag 20 augustus 2018

Het zalige niks doen. Inclusief slangen. Dag 11 en 12.


zondag 19 augustus

De laatste dagen in de villa willen we het rustig aan doen en vooral heel veel niks doen in en om het zwembad. In de ochtend hebben Jens en ik een stream gevonden om live naar de wedstrijd van AZ te kijken. Ook op vakantie blijven we het team volgen en gelukkig viel er opnieuw een winst te noteren en staat AZ nog steeds bovenaan.

Over het algemeen zijn de ochtenden en de voormiddagen in deze periode overwegend zonnig en breekt in de loop van de middag een stortbui los. Een bijzonder gezicht omdat het flink tekeer kan gaan als het regent. Als de bui voorbij is kan het zomaar weer kraakhelder en zonnig zijn.
Het is weekend en dan hebben onze buren hun feestmuts opgezet. Sinds vrijdag worden we getrakteerd op Zuid-Amerikaanse klanken over de schutting en is het er een drukte van belang. Rond de klok van 5 wordt het weer stil naast ons en is het feest voorbij.

's Avonds hebben we nogmaals een rondje shoppen gedaan langs de Walmart en The Home Depot. Die laatste is een bouwmarkt met een tuincentrum gecombineerd, en een beetje IKEA. Je blijft je verbazen over de omvang van alles en de typisch Amerikaanse producten die je er aantreft.
Vijftig meter
 chips
WWF actiefiguren



maandag 20 augustus

Vandaag is de laatste volle dag dat we in de villa verblijven; morgenvroeg komen om 9:00 de inspectietroepen controleren of alles nog heel is en dan dienen we voor 10:00 het huis te hebben verlaten.

Omdat het opnieuw zonnig is buiten en we geen spannende plannen hebben voor vandaag gaan we wederom een dagje zonnen, zwemmen, e-readen en Netflixen. Jens en ik volgen beiden de oude serie Prison Break en Esther leest een boek op de e-reader.

Als we 's middags lekker in ons ligstoelen bij het zwembad zitten roept Esther plotseling: "Ik zie een slang!". Als ik kijk zie ik inderdaad dat een zwart slangetje van ongeveer een meter lang ons zwembadkooi is binnengekropen, vermoedelijk onder de tuindeur door. Als volleerde Freekjes Vonk pakken we het schepnet en dwingen de slang richting een tuindeur te kruipen. Hoewel deze slang er niet gevaarlijk uitziet nemen geen risico en klim ik op een muurtje om het tuinhek open te klikken. Jens drijft de slang daarna over de drempel en met een straal water uit een waterpistool op zijn kop maakt de slang zich uiteindelijk uit de 'voeten'. Achteraf horen we van verschillende mensen dat het waarschijnlijk om een 'black racer' ging en die zijn gelukkig niet gevaarlijk.



We hebben blijkbaar slim inkopen gedaan voor deze week want we zijn in de meeste gevallen precies door onze voorraad heen. Alles wat houdbaar is gaat mee in de auto naar onze volgende bestemming.

Morgen vertrekken we richting St. Petersburg, waar we onder meer een honkbalwedstrijd van de Tampa Bay Rays gaan bezoeken. Als het lukt proberen nog een glimp op te vangen van een alligator in het Boyd Hill Nature Preserve. Mocht men ons bij de ingang al kunnen vertellen dat dat vergeefse moeite is bezoeken we het Dali museum of nemen we een kijkje in het stadscentrum. Alle opties staan nog open en we besluiten morgen wel wat het gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten