donderdag 16 augustus 2018

Relaxen. Dag 7 en 8.

woensdag 15 augustus

Rond een uurtje of 9 komen de eigenaren Michael en Sandra Detke bij ons langs om de formaliteiten van de villahuur door te nemen en om de borg te innen. Het blijkt een leuk stel dat al 10 jaar in Florida woont en niet van plan is om ooit terug te keren naar Duitsland. Ze geven ons enkele tips voor uitstapjes in de regio en vertrekken weer na een klein half uurtje. De eilandjes voor de kust lijken veel te bieden voor toeristen. De reisgidsen en brochures die hier liggen kunnen ons ongetwijfeld verder inspireren.

De villa nodigt uit om een dagje helemaal niks te doen en lekker te genieten van de zon en het zwembad. Het huis is uitgerust met genoeg zwembadartikelen om ons te vermaken. Het zonnetje is fel en we smeren ons goed in vandaag.



We hebben het idee opgevat om morgen het Myakka River State Park te bezoeken en dan met name Deep Hole, waar we dan eindelijk een krokodil in het wild zouden moeten kunnen zien. De day permits worden dagelijks aan slechts 30 personen verstrekt en wie het eerst komt het eerst maalt.
's Avonds gaan we op tijd naar bed omdat we vroeg op moeten om een day permit te bemachtigen. De reis zal zo'n anderhalf uur in beslag nemen en we hopen er voor acht uur te zijn.


donderdag 16 augustus

Om 5:45 gaat de wekker en hebben we drie kwartier om ons klaar te maken voor de rit naar het Myakka River State Park. Eenmaal onderweg blijkt dat er nog maar 10 km gereden kunnen worden met de auto. Vreemd, omdat een dag eerder de brandstofmeter nog op 130 km stond en we gisteren slechts 6 km hebben gereden. Gelukkig troffen we vrij snel een tankstation aan en gooiden voor 40 dollar benzine in de tank. Ondertussen waren er wel weer tien minuten verstreken en zouden we ruim na achten pas ter plekke zijn.
De grootste teleurstelling kregen we na aankomst in het park, waar ons werd verteld dat Deep Hole in deze tijd van het jaar ontoegankelijk is en daarom gesloten is. Alle genomen moeite en haast vandaag waren voor niks geweest. Het park biedt gelukkig meer dan alleen Deep Hole en dus hebben we de birdwalk en de canopy walk, twee looproutes, genomen om te genieten van de bijzondere natuur in het park.





Het is nog vrij vroeg in de middag als we alles in het park bekeken hebben en we op de terugweg besluiten om af te slaan bij het bord 'Warm Mineral Springs', in de hoop een leuke bezienswaardigheid tegen te komen. Helaas betrof het een thermisch zwemcomplex en zonder zwemspullen wordt het lastig je te vermaken daar.

We rijden terug naar de villa en genieten nog even van het mooie weer voordat er een enorme stortbui neerkomt. Volgens de poolboy, die vandaag het zwembad kwam reinigen, heeft Florida dit jaar uitzonderlijk goed weer in augustus. Normaal gesproken regent en stormt het vaker dan het nu doet. Evengoed kan het nog flink tekeer gaan hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten