woensdag 29 augustus 2018

De laatse dag. Dag 19.

maandag 27 augustus

Helaas breekt ook ooit de laatste dag van een vakantie aan. Vandaag pakken we onze koffers definitief in voor de terugreis naar Nederland. Maar eerst gaan we nog wat inkopen doen in het Sawgrass Mills winkelcentrum in Sunrise, zo'n 40km van ons hotel in Fort Lauderdale.

Het complex is enorm en we zijn er net voor openingstijd om alvast wat rond te neuzen. Als het 10 uur is kopen we bij de eerste de beste kofferwinkel een klein koffertje om al onze verse inkopen in te kunnen vervoeren. De twee koffers die we mee hebben genomen uit Nederland zitten bomvol en dan past nog niet alles er in, dus een extra koffertje is geen overbodige luxe.



Omdat ik om half 1 richting Miami wil rijden om de auto voor twee uur in te kunnen leveren hebben we 2 en een half uur om te winkelen, maar we komen uiteindelijk met een paar frutseltjes weer buiten.

Nog even aftanken voor het inleveren van de auto kost ons extra dollars omdat de benzinestations vlakbij de verhuurbedrijven bloedprijzen vragen ($3,99 tegenover $2,70 normaal). Het zou verstandiger zijn geweest om dat enkele kilometers eerder te hebben gedaan, maar omdat de tijd al krap wordt nemen we het verlies maar. Omdat we bij het inleveren van de auto bij Alamo wat kleine kritische puntjes hebben over de auto krijgen we een tegoedbon mee voor de volgende gelegenheid dat we bij bij Alamo huren en dan twee klassen hoger krijgen aangeboden dan waarvoor we betalen. Dat is dan weer een meevaller.

De vlucht naar Frankfurt in een Airbus A380-800 van Lufthansa verloopt op tijd en slechts in 8 en een half uur. Slapen in een vliegtuig lukt ons alle drie niet zo goed, waardoor we redelijk gebroken aankomen op de tussenbestemming. In Frankfurt is er nogal wat gedoe met de securitycheck en worden we het hele complex rondgestuurd om uiteindelijk nog net onze aansluitende vlucht naar Amsterdam te halen.


Da vakantie zit er op en we hebben een fantastische tijd beleefd. We hebben veel gezien en veel gedaan en het avontuur wat we misten de afgelopen jaren is ruimschoots gecompenseerd. Wat we volgend jaar naar toe gaan? Daar gaan we heel hard over nadenken, maar we komen ooit zeker nog eens terug in Florida.

1 opmerking:

  1. We hebben genoten van jullie avonturen
    Al hebben we niet altijd een reactie geplaats maar wel gelezen hoor
    Welokm thuis en bedankt dat we mochten meelezen

    BeantwoordenVerwijderen