dinsdag 28 augustus 2018

St. Augustine. Dag 17.

zaterdag 25 augustus

We vertrekken op tijd uit ons hotel richting St. Augustine, het oudste stadje van Florida. We weten vooraf niet precies wat we daar gaan doen of wat we gaan bekijken, maar we laten ons inpireren door de omgeving en het moment. Jens ziet deze 'saaie' trip na een paar spannende dagen bij Universal niet echt zitten, maar wij vinden het een must op onze rondreis. Vanuit Celebration is het een uurtje of twee rijden en we schatten in dat er geen tijd meer is om onderweg te stoppen bij Daytona Beach omdat we op de terugweg langs de Vineland Premium Outlets in Orlando willen.

Aangekomen in St. Augustine weten we op een afgelegen parkeerplaats een plekje te vinden en wandelen we eerst langs de kunstgalerieën op King Street, waar ze prachtige glasblaaskunst verkopen. We laten ons niet verleiden tot een aankoop en lopen door, langs oude houten gebouwen, richting het Castillo de San Marcos. We worden daar meteen getrakteerd op een ceremonie waarbij soldaten in klederdracht een oud kanon afschieten. Een flinke knal, dus het advies om afstand te bewaren hebben we wijs opgevolgd.



We lopen vervolgens langzaam terug door  St. George Street, waar het bruist van de folklore bij oude huizen en winkeltjes. 



Omdat het snel smoorheet wordt in de windstille straatjes gaan we veel winkeltje-in winkeltje-uit.

Na een paar uurtjes laten we St. Augustine en maken we ons op voor een middagje shoppen in een Premium Outlet in Orlando. We zijn er pas laat in de middag en stormen meteen een Levi's store binnen. Shoppen is vandaag vooral voor de lol, we komen niet meteen iets dringend tekort in onze kasten thuis, maar de prijzen maakt het wel erg aantrekkelijk om iets aan te schaffen. Jens en Esther focussen zich op schoenen, terwijl ik op zoek ben naar nieuwe sportkleding. Uiteindelijk lopen we allemaal met minstens een paar nieuwe schoenen. Jens kan niet kiezen uit twee paar snelle patta's en besluit dan zelf het andere paar te kopen, terwijl Esther het duurste paar voor hem koopt.
In de Nike-store komen we ons eigen Dafne Schippers tegen, levensgroot op de muur bij de ingang. Toch een stukje Hollands Glorie in dit verre oord



Door het shoppen vergeet je snel de tijd en is het al half tien als we snel even een fastfoodje scoren bij de Mac.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten