maandag 13 augustus 2018

Regendag en de Keys ! Dag 3 en 4

zaterdag 11 augustus

Omdat het ontbijt in ons nieuwe hotel is geopend tot 10 uur, hebben we het rustig aan gedaan vanmorgen. Normaalgesproken hadden we vandaag de Keys op ons programma, maar er werd ons afgeraden om dit op een drukke zaterdag te gaan doen. Omdat de weersvooruitzichten voor vandaag ook niet goed waren hebben we onze planning bijgesteld naar een ochtendbezoek aan de plaatselijke Walmart en besloten we 's middags naar Monkey Jungle te gaan in Miami.
De Walmart was een belevenis, niet alleen vanwege de omvang, maar omdat we zoveel variaties van producten tegenkwamen. De sportkleding kostte daar ook vrij weinig en daarvan hebben we allebei wat ingeslagen.

Via een bezoekje aan Best Buy zijn we doorgereden naar het noorden richtig Monkey Jungle, een soort Apenheul in het klein. Uiteindelijk zitten de bezoekers met zijn allen gevangen in een reeks gangen van gaas en springen de meeste dieren daar vrij rond. De apen kunnen worden gevoerd door rozijnen in een metalen bakje aan een ketting te leggen die dan door de apen naar boven wordt getrokken en leeggegeten. Of je laat het eten door een kunststof buis afzakken in een dierenverblijf. Een leuk systeem die je dicht bij de apen brengt zonder dat ze ook meteen je tassen en zakken leegroven.

Een nadeel is wel dat je ook direct onder de apen zit in je kooi en die zijn niet zo kritisch over waar ze hun behoeften laten vallen. Jens is daarvan het slachtoffer geworden, tot ons beider hilariteit. Jens vond het zelf wat minder grappig. Van de drie shows hebben we er drie bezocht, hoewel het weer steeds slechter werd en de dieren vanwege de regen zich liever niet lieten zien. De gorilla 'King' hebben we om die reden niet gezien vandaag tijdens het voederen.
Omdat we de lunch vanwege de planning hadden gemist hebben we bij de Walmart belegde stokbroodjes gekocht en deze in het hotel opgegeten. 

zondag 12 augustus

Voor vandaag stonden de Florida Keys op het programma. We wilden in ieder geval een glasbodemboot tour doen in het John Pennekamp coral reef park op Key Largo, langs het Turtle Hospital op Marathon en naar Key West voor onder meer de zonsondergang. Omdat we ons geen exacte tijdsplanning hadden opgelegd bleken we net te laat of veel te vroeg te zijn voor de glasbodemboot-tour. We besloten dan maar meteen door te rijden naar Marathon voor het Turtle Hospital. Met wat vrijpostigheid kregen we een refund voor de toegang tot het John Pennekamp park, waar we amper een kwartier waren geweest.
Omdat we ook een uurtje moesten wachten voor de volgende tour zijn we in het nabije Marriott hotel een Starbucks frappe gaan halen en sloten daarna aan bij de tour.  De schildpadden in het hospitaal zagen er stuk voor stuk niet best uit: kapotte schilden, tumoren en verminkingen. Gelukkig wordt er goed voor de patiĆ«nten gezorgd en kan een deel van de schildpadden weer worden uitgezet later.


Vanaf Marathon was het nog een flink eindje rijden naar Key West, waar we vervolgens nog een plekje vonden om onze auto te parkeren. Vanaf Mallory Square hebben we Duval Street afgestruind en zijn her en der winkeltjes en kroegjes binnengelopen. Inmiddels zitten de Crocs-slippers van Esther haar geweldig en was het dus een kwestie van goed inlopen. Toch koos ze vandaag voor een paar dichte schoenen. 
Halverwege de route hebben we de afslag genomen naar Hemingway House, het huis waar ooit de schrijver Ernest Hemingway een aantal jaren heeft gewoond. De rondleiding werd gegeven door Stan, die ervoor zorgde dat niemand zijn tour verliet zodat hij geen fooi zou missen. Het huis staat er tevens om bekend dat er katten wonen met zes tenen. Die bijzonderheid wilden we natuurlijk graag zelf wel eens bekijken. 
Zes tenen per poot

Aan het einde van Duval Street staat het monument voor de Southernmost Point, het meest zuidelijke punt van het Amerikaanse vasteland. Nat van het hittezweet hebben we het verplichte toeristische kiekje geschoten.

Via dezelfde route zijn we teruggelopen naar Mallory Square en hebben we onderweg opnieuw Denny's opgezocht voor een snelle hap. Om 20:05 gaat de zon onder en daar willen we graag een mooi shot van maken. Op het plein is het een drukte van belang, met veel straatartiesten en toeristen.
Het uitzicht op de horizon met een roodgekleurde lucht tijdens de zonsondergang was een prachtig gezicht en tevens het moment om de terugreis naar Homestead in te zetten.


De stoplichten stonden bijna overal op groen dus we hebben het traject in twee-en-een-half uur afgelegd. Hoewel het op zich prima te doen was in een dag zou ik een volgende keer liever een hotel hebben geboekt op Key West en meer tijd hebben genomen om alle bezienswaardigheden op de Keys te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten