donderdag 23 augustus 2018

Universal Studio's. Dag 14.

woensdag 22 augustus

Het ontbijt in ons nieuwe onderkomen was aanzienlijk minder gesorteerd en minder van kwaliteit dan die we kregen in de twee Quality Inn's. Desondanks hebben we flink ontbeten omdat we een lange dag voor de boeg hebben. Rond 9 uur vertrekken we naar de Universal Studio's in Orlando, een half uurtje rijden vanaf ons hotel. Het weer is prima en bij aankomst kunnen we onmiddellijk langs de vingerscan-poortjes en bevinden we ons tussen de glitter en glamour van de Universal Studio's.




Esther en ik willen het liefst in zoveel mogelijk 'rides' terwijl Jens vooral in de achtbanen wil. Helaas voor hem is er slechts een echte achtbaan en daarvan is de wachttijd al flink opgelopen. We besluiten eerst in de rij te gaan staan bij Shrek 4-D. De wachttijden zijn aan het begin van de dag het langst en ondanks het slim kiezen van de route m.b.v. de wachttijden-app van Universal ontkomen we er niet aan dat we een flinke poos in de hete zon staan. De voorstelling maakt het wachten dubbel en dwars waard en na deze attractie bezoeken we vervolgens Transformers: The Ride 3D, The Simpsons Ride, Animal Actor's on Location en Men in Black Alien Attack. Het is inmiddels al halverwege de middag als de Diagon Alley binnenlopen in de wereld van Harry Potter. Deze wonderlijke en sprookjesachtige locatie is een stuk koeler omdat er vele gekoelde winkeltjes open staan.




Jens wil na het winkeltjes kijken toch eindelijk wel eens in de achtbaan Hollywood ip Ride Rocket, die een poosje gesloten was omdat er zojuist een bui was gevallen. Wij bleven staan voor de parade van 5 uur, die na een kwartiertje al voorbij was. Jens was ook snel terug omdat hij na het heropenen van de achtbaan als eerste aan de beurt was. Omdat ik me eerder had aangemeld voor de virtuele wachtrij voor de Jimmy Fallon's Race Through New York konden we daar zonder wachttijd naar binnen. De rides zijn stuk voor stuk adembenemend en de sfeer betoverend.

Ondertussen zijn we gaar geworden van het wachten en moe van het slenteren en besluiten we terug te lopen naar de garage. Het kostte nog wat moeite om de auto terug te vinden, omdat we niet precies hadden onthouden op welke verdieping we de auto hadden achtergelaten.

De prijzen voor eten zijn erg hoog in de attractieparken dus leek het ons verstandig voor morgen wat broodjes te kopen bij de Walmart. Morgen gaan we waarschijnlijk met de shuttlebus naar Vulcano Bay om daar lekker een dagje te dobberen en te glijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten