dinsdag 28 augustus 2018

Opnieuw Volcano Bay. Dag 18.

zondag 26 augustus

De eerste poging een geslaagde dag bij Volcano Bay af te ronden is mislukt en omdat we kaartjes hebben voor twee extra dagen bij de Universal parken gaan we vandaag nogmaals naar dit waterpark. Zoals elke morgen is het prima weer en laden we gelijk de koffers in de auto omdat we vanavond doorrijden naar Fort Lauderdale, waar we een nachtje verblijven in het Ocean Sky hotel aan de boulevard. Fort Lauderdale ligt niet ver van Miami International Airport, waar we morgen helaas onze vakantie gaan beëindigen.

Vlakbij ons hotel staat het gebouw waar ik 24 jaar geleden heb verbleven tijden het WK voetbal in Amerika. Het gebouw, voorheen een Ramada hotel, staat er nog maar wordt zo te zien niet meer gebruikt. De foto die er destijds van me is gemaakt wil ik opnieuw maken, op dezelfde plek, in dezelfde pose. Het resultaat mag er zijn.


Met een vers belegd stokbrood van Walmart begeven we ons weer naar Volcano Bay. Omdat we met eigen vervoer komen vandaag zijn we er op tijd om een bedje met parasol te bemachtigen. Het golfslagbad is als eerst aan de beurt en daarna wil Jens het wagen om de Ko'okiri Body Plunge te maken, een vrije val in een verticale doorzichtige koker die met een rotvaart eindigt aan de voet van de vulkaan. We hebben nu genoeg tijd om de lazy rivers in zwembanden en in reddingsvesten een aantal keren rond te gaan en we gaan met zijn drieën in de Maku Puihi. De vorige keer in Volcano Bay was de Honu ika Moana al gesloten vanwege het naderende onweer voordat wij aan de beurt waren. Deze keer wagen Jens en ik een nieuwe poging en komen uiteindelijk na 150 minuten wachten aan de beurt. Het wachten blijkt ook nu weer zeer de moeite waard.

Ondertussen zijn we ondanks het insmeren met een hoge beschermingsfactor behoorlijk rood aan het worden en moeten wel uit de zon. Gelukkig verdwijnt de zon al weer op het gebruikelijke tijdstip en verlaten we het park richting Fort Lauderdale. 

Onderweg verlaten we de I-95 om in een Service Plaza nog maar eens een snelle snack te scoren bij Wendy's. Opvallend is dat men in Florida de afslag naar een plaza vaak ook aan de linkerkant van de weg aantreft. Op zich niet zo vreemd als je bedenkt dat er geen snelle of langzame baan bestaat op de snelweg omdat iedereen elkaar links en rechts in mag halen en het daarom even makkelijk is om rechts of links in te voegen. 

Het hotel Ocean Sky Resort is verreweg het meest luxe hotel wat we deze vakantie hebben geboekt. Het uitzicht vanaf de 9e verdieping op de zee is erg mooi en de bedden slapen heerlijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten