zondag 26 augustus 2018

Islands of Adventure. Dag 16.

vrijdag 24 augustus

Het derde park van Universal Studio's, Islands of Adventure, is vandaag aan de beurt. We doen opnieuw eerst de Walmart aan om belegde stokbroden te halen voor de lunch. Omdat de shuttlebus pas om half 12 vertrekt vanaf het hotel, gaan we met ons eigen auto naar het park. Deze keer onthouden we wel waar we de auto parkeren en we lopen meteen door naar het einde van Universal Studio's, waar we ons met de Hogwarts Express laten vervoeren naar Islands of Adventure. Een spannende rit waarin er van alles te zien is in de trein en erbuiten.


Als we aankomen staan we onmiddellijk in Hogsmeade Village, het fantasiestadje uit de Harry Potter boeken. Op de daken ligt sneeuw terwijl we zo ongeveer smelten in de zon.


Uiteraard wil Jens zoveel mogelijk achtbanen verkennen, terwijl wij ons willen laten verbazen in de rides. De meest spectaculaire attractie is volgens de kenners Harry Potter and the Forbidden Journey en daar gaan we ook meteen voor in de rij staan, zolang deze nog niet oneindig lang is. We zijn vrij snel aan de beurt en worden weer meegenomen in een spectaculaire fantasierit door Zweinstein, die ons voert langs draken, slangen en achter Harry aan door de zwerkbal-arena. 

De achtbaan Flight of the Hippogriff is een stuk minder spectaculair en zo tam dat ook Esther en in durft. Het wachten van een half uur wordt afgesloten door een enkel achtbaanritje van amper 30 seconden. Maar goed, kunnen we die ook weer afstrepen.

De wachttijden lopen nu snel op en we besluiten nog snel even binnen te lopen bij de show Poseidon's Fury, die eindigt in een water een vuur gevecht tussen de Griekse god van de zee Poseidon en zijn slechte rivaal Lord Darkanon. 

Als we de show verlaten is het lichtjes gaan regenen; een prima gelegenheid om te gaan lunchen.
Na de lunch komen we in de wereld van Dr. Seuss terecht. Daarvan hebben we alleen de Cat in the Hat ride bezocht en heeft Esther rondjes gedraaid in de draaimolen. 

Jens had ondertussen de Incredible Hulk Coaster gespot en in daarvoor in de rij gaan staan. Tijdens het wachten hebben wij een aantal keren de drinkbeker gevuld bij de oplaadpunten. Een beker kost 15 dollar en kan daarna per dag twaalf keer worden gevuld. Dezelfde beker kan de volgende dag opnieuw worden geactiveerd voor 8 dollar en kon daarna de rest van de dag steeds opnieuw worden gevuld met tussenpozen van minimaal tien minuten.

Met zijn allen hebben we vervolgens Skull Island: Reign of Kong, The Amazing Adventures of Spiderman en Jurassic Park River Adventure beleefd. Dudley Do-Right's Ripsaw Falls is door Jens en mij bezocht en staat garant voor een compleet nat pak en dat betekende dat we wederom halfnat terug naar het hotel konden. 

Inmiddels was het al laat en donker en hebben we even snel gegeten bij een Golden Corral, een all-you-can-eat restaurant met een uitgebreid buffetmenu voor een redelijke prijs. Ook daar kwamen we weer Nederlanders tegen, die overigens zelf weinig langgenoten hadden ontmoet in Florida de afgelopen twee weken. We gaan op tijd naar bed want morgen hebben we een lange rit naar St. Augustine voor de boeg. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten