donderdag 18 mei 2023

Nog minder dan twee maanden. Meer voorbereidingen.

Inmiddels is het al half mei en begint de vakantie snel dichterbij te komen. In grote lijnen is nu alles geregeld: vluchten, hotels, auto en de planning. Maar dan zijn we er nog niet. Een leuke uitdaging voor mij blijft wel altijd het zoeken naar iets bijzonders, iets extra's en vooral iets goedkopers. De verhuurmarkt voor auto's is net zo wispelturig als de beurskoersen en daarom loont het zich om op zoek te blijven naar betere alternatieven voor de huurauto. Tot voor kort was een deal via ustravel.nl met een midsize SUV van Alamo de meest geschikte optie voor een leuk bedrag. Sinds de eerste keer dat we een auto huurden: in Florida in 2018 bijna 3 weken voor minder dan 500 dollar zijn de huurprijzen van huurauto's flink gestegen. Er bestaat dan ook geen enkele illusie dat we voor hetzelfde bedrag, zelfs voor een kortere periode, dezelfde klasse auto voor dezelfde prijs zouden kunnen krijgen. Dus is de uitdaging om een betere aanbieding te vinden weer een stuk groter geworden. Begin mei krijg ik een e-mail van Autoeurope dat de tarieven tijdelijk met 25% zijn verlaagd. Toen ik de gebruikelijke gegevens opnieuw invulde op de site kwamen daar wel hele mooie aanbiedingen naar voren. Om een lang verhaal kort te maken: voor 200 euro minder konden we nu een fullsize SUV vastleggen: een GMC Yukon of vergelijkbaar. Een klein nadeel is wel dat we de auto op moeten halen bij Dollar op LaGuardia airport, een locatie op een afstand waarvoor we een taxi nodig hebben. Het lijkt er op dat we toch een beetje het gevoel van de voorgaande USA-reizen terug kunnen verwachten. Wat is er mooier dan in een veel te grote auto over de highways te cruisen?

Ook niet onbelangrijk zijn de praktische en administratieve zaken van de vakantie. Wat hebben we verder nog nodig voor onze trip? Een overzichtje:

- ESTA's

- Amerikaanse dollars

- telefoonkaart (Airola/Travel&Surf/Unlimited USA)

- ETA's voor Canada

- vaccinatiebewijs?

- New York pass voor 3 dagen

- mobiele apps voor korting en/of boekingen

- inchecken voor vluchten

- handbagagekoffers kopen 

Omdat we een vrij strakke planning hebben voor ruim twee weken waarin we veel willen zien en doen is het niet onbelangrijk om alle activiteiten eens op een rijtje te zetten en daaruit de meest  interessante op de to-do lijst te zetten. We willen ook niet elke dag hoeven jakkeren dus er vallen al flink wat opties af. In New York loont het zich om een 3-daagse New York Pass aan te schaffen. Veel attracties zijn dan gratis toegankelijk en gaan pas meer kosten als er extra's aan een attractie worden toegevoegd. Voor New York is de planning voor de twee-en-een-halve dag voorlopig vastgelegd voor de attracties: Mme Tussauds, Circle Line cruise, Intrepid Air & Space Museum, The Edge, Tidal Force VR, SUMMIT en 9/11 museum. Uiteraard komen daar alle gratis activiteiten en bezienswaardigheden bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten